Tuesday, 13 March 2012

saje-saje update!

Assalamualaikum..
Lama gila dah tak update blog kan..busy lah lately..banyak benda nak story tp bab nak taip menaip ni punyalah pemalas kan..naseb lah aku ni takde bakat menulis..kalau lah aku berminat nak buat novel, memang tergendala selama-lamanya lah kot..buat dua chapter pastu stop..last-last cancel tak jadi tulis..hahaha..
Okay, let’s start off with JERSEYYYYYYYY..yeahh..akhirnya aku berjaya jugak dapatkan satu jersey..and I’m proud to tell you guys that I’ve bought a MALAYSIA AWAY jersey..senang cite jersey Malaysia yang kaler biru tu la..hahaha..punya lama mengidam..aku beli online je..jersey tu Gred AAA Thailand..95% menyerupai ori okay..harga RM50 sebab long sleeve..yang short sleeve RM40 je..kalau yang ori jangan harap la dapat harga RM50..kalau takde RM100 and above jangan rapat dekat jersey ori tau! Hahahaha..and satu lagi..credit untuk KAKAK kesayanganku yang kena pau RM50 untuk bayar jersey ni..jahat kan aku..menggedik nak jersey pastu pau duit kakak aku..hehehe..

Okay next, arini episode terakhir VANILLA COKLAT..cite favourite aku..okay fine, cite ni sangat lah menunjukkan kemungkaran kan..sebabnya dorang ni bukan nye husband and wife betul-betul pon..pastu duk pegang-pegang peluk-peluk..alahai..sebab aku dah follow cite ni dari awal so aku teruskan je la sampai episode last kan..and lepas ni there will be no more distraction on Tuesday’s night..hahahaha..okay, sangat penting untuk elakkan distraction sebab sekarang ni sangatlah crucial time..sebulan lebih sikit je before the IB exam..phewww..gila cuak cam hape ni..takut weh..seriously.. T_T

Up next, I’ll be having another interview by the end of this month..Royal College of Surgeons in Ireland (RCSI)..frankly speaking, ni medical school paling bagus dekat Ireland laa..tapi susah nak survive dekat sini..and serious cakap aku tak penah pon terpikir nak apply RCSI..tapi disebabkan aku ni masih diawang-awangan tanpa placement and Dr Saai dah bagi another chance for interview, why not aku cuba je kan..rezeki tu Allah yang tetapkan..and who knows if Allah dah tetapkan aku belajar dekat RCSI..semua tu ditangan Allah..sekarang ni aku just doa yang terbaik je..apa-apa pon keputusan dia aku terima..bdw, lupa pulak bagitau..RCSI ni bukak cawangan dekat Malaysia and Bahrain..and dengar cite nya MARA will send student to Ireland and Bahrain..and RCSI yang tentukan sama ada that student will go to Dublin or Bahrain..and aku sendiri mestilah wish to go to Dublin kan..tapi kalau dapat Bahrain apa je la pon aku boleh buat..dah-dah..biar Allah yang tentukan..interview pon belum lagi takyah pikir jaoh sangat..hahaha

Last but not least, sekarang ni aku tengah syok layan Shut Up Flower Boy Band..another exciting Korean drama.. I should have restrain myself from Korean stuffs kan..tapi serious tak boleh resist cite ni..it’s just too exciting and best gileee..it’s all about music tapi banyak jugak pengajaran yang aku dapat dari cite ni..antaranya, selain family kawan-kawan la yang support korang susah dan senang..Sometimes you just need to sacrifice for the sake of others and it hurts you but you have to pretend that you’re okay..kadang-kadang korang tak tau masalah orang lain and you jump into conclusion and buat assumptions and you don’t even know that it hurts that person..and kadang-kadang kawan korang ada masalah and dia taknak share dekat korang sebab private matter but actually korang tertau la pulak pasal benda tu..korang taknak directly cakap kat dia korang tau..so, korang terpaksa guna cara yang tak sepatutnya so that kawan korang tu buat decision yang sepatutnya instead of pikir pasal assumptions orang..

Banyak lagi tapi aku tak larat nak taip..nanti-nanti lah eh..

So, secara conclusion nya sayangi kawan-kawan korang..kita kena saling bergantungan antara satu sama lain..kalau ada yang tergelincir dari landasan yang betul kita kena tarik dia balik so that dia tak terus hanyut..andai kata korang nak berubah menjadi lebih baik, ajak kawan-kawan korang dan pastikan dorang tinggalkan benda-benda maksiat..and if you wanna change for good and you’re not strong enough to persuade your friends to follow you steps, then the only thing left for you is slowly breakaway form that friend(s)..bukan bermaksud korang putuskan ukhwah tapi korang menjauhi dorang sebab dorang mungkin akan menyebabkan korang kembali kepada maksiat..ni aku dapat dari novel Ikhlas A.K. J

Okay peeps..till next time..bye..Assalamualaikum.. J