Wednesday, 25 January 2012

bila hati terpaut dengan Vanila Coklat

It has been long since I’ve updating this lame blog. Hahahahaha. Punya la busy kan IB ni sampai takde masa nak update. Kononnya la. Hahahaha. Ye la. Prinsip aku kalau nak update kasi panjang and gempak sket la. Kalau setakat entry-entry picisan baik tak yah kan? Eceyyyy. Bunyi gempak tak hingat. Hahahaha.

Banyak nye la yang aku nak story actually. So, let’s do it one by one okay? Kali ni aku nak story pasal VANILA COKLAT. Okay, aku ni jenis yang susah sket nak minat drama-drama melayu. Bukan la kata aku ni bajet ke apa tapi memang hakikatnya macam tu. Maybe jugak sebab hati aku dah terpaut kuat kat cite Korea. Bila nya aku nak insaf ntah. Haihh. I’m still trying by the way. Trying to restraint myself daripada cite-cite Korea sume ni. Hope one day bakal berjaya. insyaAllah.

So, aku dah tangkap cintan la dengan Vanila Coklat ni. Selain daripada Adamaya dulu kan. Tengok Adamaya dulu kemain ni nak future husband baik cam Adam. Ntah hape-hape ntah. Hahahaha. So, basically Vanila Coklat ni ada la ala-ala cite Korea sikit kan. Maybe tu la factor utama aku minat nak tengok cite ni. Plus, pelakon-pelakon die pon not bad kan. Bagi aku si Aiman tu kira stok-stok handsome laa kat Malaysia ni. Eceyyyy. Hahahahahah. Izara tu pon comel je kan. Sesuai la. Hahahahah.

So, bagi yang tak tengok cite ni meh aku kasi tau briefly pasal synopsis die <yang aku pon cilok kan blog mana ntah>. Kisah die simple je. Umur muda gile 19 and 20 pastu parents jodohkan sebab keluarga. Padahal dorang ni dari kecik tak boleh nak ngam. So, banyak la konflik-konflik antara dorang tambah-tambah lagi dengan perangai si Zara yang panas baran tahap tak hingat tu. Over gile. Spoilt nak mampus kot. Aku rasa ending die sume boleh predict kot. Kinda cliché story kan tapi still orang suka. Hahaha.

Skang ni baru episode 6. Which means ade 7 episode lagi. Nak kata punya la aku suka cite ni siap download tiap-tiap minggu. Kau mampu? Hahahaha. Cite ni comel gile. Sebab tu aku suka. And airing time die sama dengan Bicara Hati adaptasi novel tu tapi hati aku lagi terpaut dekat Vanila Coklat kot. Hahaha.

Okay. Got to go. ToK essay menanti untuk dibereskan. Next entry nak story pasal dugaan yang menguji kesabaran aku di tahap petala kelapan sepanjang dua minggu ni. Okay. Chow dulu. Bye. Assalamualaikum.

3 comments:

hamzah ian said...

dunlod lame woo.. kadang2 tersekat dunlod.. woooo

EZAD AMIR said...

uit..cm bez je..

contengan_jalanan (",) said...

hamzah ian: hahahaha..agak laa..tapi aku download pakai wifi laju tahap tak hingat kat kolej..so, takde laa lama sangat kan.. :)

EZAD AMIR: best2..try tengok satu episode confirm nak tengok lagi..hahaha.. :D