Tuesday, 2 August 2011

1st Ramadhan = 1st August 2011, mental breakdown

Semalam memang memahat sejarah dalam hidup aku laa. Untuk pertama kali sepanjang aku berada kat KMB ni aku menangis sebab IB. Pernah la menangis ms kat sini tapi semalam first time sebab IB. Betapa hebatnya IB, sampai berjaya buat air mata aku mengalir! Serious cakap IB memang susah. Belajar tu maybe boleh cope lagi tapi benda2 external yang buat korang rs mcm nak gila.
Math portfolio aritu aku still mampu bertahan. Tapi semalam mmg rasa sgt perlu mengalirkan air mata. Mula-mula aku stress sebab esok <hari ni> ada English two periods which akan ade public speaking and aku memang tak ready langsung dengan teks utk public speaking tu. Petangnya ade test bio yang aku dah baca tapi tulisan tu kecik besar kecik besar je aku nampak which means majority nya aku tak ingat. Plus, chemistry punya latihan yang aku siap sikit2 je. Bila dah stress aku akan teringat dekat family and tiba-tiba jadi homesick gile nak mampus. Malam tu aku tegur classmate aku dekat FB punye chatbox. Tanya die dah prepare ke text public speaking and jawapan die membuatkan aku bertambah stress which is die tak dtg kelas esok plus tak amik test bio..haihhh..okay Pa'an..Aku mls ckp dengan ko..hahahaha..
Next, sasaran aku classmate aku yang sorang lagi..Clancy Carrerra..aku tanya pastu die offline plak..haihhh.Dan sasaran terakhir aku, kembar aku di M10D, Muhammad Hafizzuddin bin Abdul Halim. Disebabkan nama ayah kitorang sama, dengan tak official nya kitorang kembar! Hahahaha. Aku tanya die dan die pon baru cari sikit2 pasal public speaking. Dan aku yang tengah tak stabil emosi ni pon ckp la kat die aku stress rasa nak nangis. Actually, bukan rasa pon. Memang ms aku taip tuh air mata aku dah meleleh. Dan ni ape yang die reply kat aku: 


"usahlah gitu wahai adikku,ib life mmg cm tu"


Ayat die membuatkan aku terharu. Kau memang baik la Hafiz! :D Kalau diikutkan aku tak sepatutnya meluahkan isi hati aku kat die. Tapi dah terluah nak buat macam mane. Pagi tadi dah aku jadi awkward dengan die. Pagi-pagi masuk kelas die tanya:


"Hai kembar! Okay tak?"


Serious cakap aku malu dengan die sebab die tau aku menangis. Haihhh laa..LOSER betul rasa. Takpe la Hajar! Kau pon manusia dan memang manusia ade emosi. Kau tak LOSER just sebab kau nangis.
Untuk twin aku, kau memang baik dan mungkin sebab tuh aku jadi selesa nak share dengan kau. Tapi serious ckp Aida, Hanis dan Suzie pon tau aku nangis. Hafiz je budak laki yang tau. Hope it's not a big deal. 

No comments: